StoryEditor
čapljina

Predstavljena nova turistička ponuda Parka prirode Hutovo blato

Piše desk  /  22.05.2023., 14:59h

U Čapljini je danas predstavljena nova turističke ponuda Parka prirode ‘‘Hutovo blato‘‘, razvijena kroz Interreg IPA Program prekogranične suradnje HR-BH-MNE 2014. – 2020. godine.

U sklopu predstavljanja, zajedno s ravnateljem Parka Nikolom Zovkom, predstavnici Vlade HNŽ, Grada Čapljine i medija obišli su novouređeni vidikovac Orlov kuk, pristanište za brodice, poučne staze, promatračnice za ptice, interpretacijsko središte kao i pristanište za nove solarne brodice ''Vodenom stazom Hutova blata'' kreiranom u sklopu novog turističkog proizvoda ''Plave propusnice''.

''Tijekom današnjega posjeta Parku prirode Hutovo blato na konkretnim smo se rezultatima uvjerili u ispravnost naše opredijeljenosti da sudjelujemo u projektima prekogranične suradnje. Naime, Vlada HNŽ-a već je ranije prepoznata kao poželjan partner na ovakvim i sličnim projektima, a mi smo spoznali da upravo kroz ovu suradnju, ovakve programe, možemo značajno osnažiti našu turističku ponudu i naše turističke kapacitete učiniti još atraktivnijima. Sudjelovanjem u projektima EXChAngE i ePATH, Park prirode Hutovo blato obogatio je i proširio svoju turističku ponudu te obučio osoblje kako svim zainteresiranim turistima približiti ove naše Bogom dane prirodne ljepote. Ravnatelju i upravi Parka, kao i svim partnerima, čestitam na iznimno uspješno obavljenomu poslu, a svima koji će doći posjetiti ovaj Park unaprijed izdržavam dobrodošlicu.

Ovo je jedna od destinacija koju itekako vrijedi posjetiti'', kazao je ovom prigodom predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg.

Ravnatelj Nikola Zovko istaknuo je kako su ovi projekti od iznimne važnosti za daljnji razvoj turističke ponude Parka, ali i čitave regije. ''Ovo će rezultirati daljnjim unaprjeđenjem ponude te doprinijeti održivom razvitku Hutova kao svjetski priznatoga, jedinstvenog močvarnog područja'', rekao je Zovko.

Gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić itekako je zadovoljan rezultatima jer je Park od velikog značaja za turizam Grada Čapljine. „Nadam se da više nećemo govoriti o potencijalu Parka nego o iskorištenosti. Već sada ima turista a  bit će ih još više i više, jer sa novim sadržajem puno je kvalitetnija ponuda. Ono što nam još nedostaje je promocija, jer puno ljudi i ne zna za Park prirode Hutovo blato odnosno kakav prirodni biser imamo.“, rekao je Vidić.

Projekti EXChAngE i ePATH dva su projekta EU-a koje je Park prirode Hutovo blato, uz pomoć Centra za investicije i razvoj poduzetništva (CIRP) implementirao na svom području tijekom posljednje dvije godine, a sve s ciljem jačanja i diversifikacije turističke ponude kroz prekograničnu suradnju i poboljšanje upravljanja te održivog korištenja kulturne i prirodne baštine.

Dnevnik.ba

23. srpanj 2024 06:46