StoryEditor

Predstavljena knjiga Ivane Ćurić ‘‘Iz dnevnika jedne mlade 2 – srića je u malim stvarima‘‘

Piše D  /  25.05.2019., 12:05h

Pored autorice o knjizi su govoriti prof. Snježana Redžepagić i prof. Mirko Ćurić.

Radi se autoričinoj drugoj knjizi koja sadrži 48 kratkih priča, odnosno zapažanja jedne "mlade".

Prof. Snježana Redžepagić kazala je kako knjiga osvaja tvrdokorne čitatelje jer autorica ima sposobnost uspješnoga pretakanja živog govora u tekst zahvaljujući svome spisateljskome daru.

Za prof. Mirka Ćurića predsjednika Društva hrvatskih književnika Slavonije i Baranje ova knjiga je posveta cijelom kraju, svim ženama koje nisu išle dalje od kućnog praga i odakle je dominirala njihova snaga za očuvanje obitelji, posebno izražena u malim sredinama.

Na koncu se nazočnima obratila i autorica, inače profesorice razredne nastave u Osnovnoj školi Fra Mijo Čuić u Bukovici pored Tomislavgrada koja je uz čitanje nekih svojih priča zahvalila svima koji su pomogli da njezina knjiga ugleda svijetlo dana.

U kratkoj izjavi za Fenu Ćurić je ocijenila kako njezine kratke priče govore o svakodnevnici prosječne žene s ovih područja, međuobiteljskim odnosima i ženskim temama poput zaljubljivanja, običaja, odnosa sa susjedama i sl.

Događaj su sa svojim nastupima upotpunili pjevačka skupina "Mlade" i tamburaški sastav Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova pod ravnanjem Darija Kusture.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:23