MOSTAR, 8. ožujka (FENA) – Polaznici tečaja slikanja ”Crtamo i slikamo” predstavili su svoj radove na izložbi otvorenoj u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.(Foto FENA/Mario Obrdalj)MARIO OBRDALJ -
StoryEditor
Mostar

Predstavljena izložba „Crtamo i slikamo“u Kosači

Piše Nikolina Turić  /  08.03.2022., 20:49h
U domu hercega Stjepana Kosača predstavljeno je oko 50 dječjih radova koji su nastali u tromjesečnom ciklusu. Voditeljice tečaja su arhitektice Martina Milićević i Nada Komadina, te psihologinja Ivona Beus.

U domu herceg Stjepana Kosača predstavljeno je 50 dječjih radova koji su nastali u tromjesečnom ciklusu „Crtamo i slikamo“. Voditeljice tečaja su arhitektice Martina Milićević i Nada Komadina, te magistrica psihologije Ivona Beus.

Tečaj je prisutan od 2017. godine i ovo im je jedanaesta izložba do sada.

Jedna od voditeljica tečaja Martina Milićević izjavila je kako tečaj traje tri mjeseca, a izložba se održava dva puta godišnje.

„Poslije svakog ciklusa radimo izložbu gdje roditelji i svi posjetitelji imaju priliku vidjeti rezultate našeg rada i njihove djece. U ovom ciklusu smo imali 20 djece, tako da imamo po dvije do tri njihove slike“, kazala je Milićević.

Milićević je dodala kako u svakom ciklusu imaju po četiri grupe, te rade crtačke i slikarske tehnike.

„Počinjemo s olovkom, ugljenom, suhim pastel, akvarel, akril do ulja na platnu. Stariji uzrasti koriste tehniku ulja na platnu. Večeras imamo izložen akril, ugljen i akvarel koji su omiljene tehnike s kojom djeca volje raditi“, rekla je Milićević.

Izložba za posjetitelje je otvorena do 11. ožujka.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:23