StoryEditor
kultura

Predstava ‘Imitacije‘ zatvara 8. Dane hrvatskog kazališta u BiH

Piše fena  /  18.06.2023., 16:31h

Ovogodišnje, osmo izdanje Dana hrvatskog kazališta u BiH, zatvorit će Gradsko kazalište mladih Vitez, repriznim igranjem predstave "Imitacije".

Zbog otkazivanja gostujuće predstave iz Belog Manastira iz GKM-a Vitez odlučili su publiku razveseliti ponovnim igranjem ove predstave, koja je prije nepunih tjedan dana oduševila više od 300 posjetitelja, objavili su iz tog kazališta.  

Predstava "Imitacije" bit će odigrana u Kazališnoj dvorani Vitez, u nedjelju 18. lipnja, s početkom u 19 sati.

- Nismo željeli našu publiku ostaviti bez predstave koja će zaključiti ovogodišnje Dane hrvatskog kazališta u BiH, stoga smo, uz žal što naši dragi prijatelji iz Belog Manastira iz objektivnih okolnosti, nisu uspjeli biti ove godine s nama, odlučili prikazati reprizno igranje predstave 'Imitacie', koja je oduševila publiku na premijeri. Također, ovo je svojevrsna nagrada našim mladim glumcima te se svi zajedno radujemo još jednoj prekrasnoj večeri u našoj kazališnoj dvorani - kazao je voditelj GKM Vitez Ivan Sajević.

Glumci kroz "Imitacije" obrađuju teme licemjernosti društva i onoga što nas okružuje na vrlo komičan način te kroz to pokazuju svoju autentičnost. Autor teksta je kolektiv predstave, a režiju potpisuju Pavla Plavčić, Ivana Stojak i Emin Šahdan. Tehnička potpora je Petra Pavlović, a izvršni producent Ivan Sajević.

Glumačka ekipa sastoji se od iznimnih mladih i talentiranih članova GKM-a Vitez, od kojih je nekima ovo prvo pojavljivanje na velikoj sceni.

- Budite s nama na zatvaranju još jedne predivne i rekordno posjećene kazališne smotre. Pridružite nam se kako bismo zajedno uživali u novoj čaroliji koju su nam pripremili naši mladi kazalištarci - poručili su iz GKM Vitez.

Podsjetimo, 8. Dani hrvatskog kazališta započeli su početkom svibnja predstavom "Taximetar", a kroz ovogodišnji program prikazano je ukupno 12 predstava te je upriličen i velik broj kazališnih radionica, edukacija i panela.

Pokrovitelji ovogodišnjih Dana hrvatskog kazališta u BiH su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB, Federalno ministarstvo kulture i sporta, te Općina Vitez.

Dnevnik.ba

23. veljača 2024 06:57