StoryEditor
mostar

Predsjedništvo HNS-a BiH o aktivnostima vezanim za koordiniranje vlasti na svim razinama u BiH

Piše fena  /  21.07.2023., 17:06h

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH na sjednici održanoj u petak u Mostaru, između ostalih tema, razgovaralo je i o aktivnostima Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH i aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH iskazalo je punu potporu područjima Županije Posavske, kao i drugim okolnim područjima zahvaćenim olujnim nevremenom, koje je ostavilo velike posljedice i napravilo veliku materijalnu štetu stanovništvu. Dužnosnici svih razina vlasti podržat će program i mjere potpore saniranja štete, kao i ublažavanja i uklanjanja posljedica prirodnih nepogoda, izvijestio je Ured za informiranje HNS-a.

Na sjednici Predsjedništva razmatrana je i aktualna politička situacija u BiH te se razgovaralo i o aktivnostima vezanim za koordiniranje izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH.

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić upoznao je članove Predsjedništva s aktivnostima Glavnog vijeća i detaljima nedavno održane sjednice.

Sukladno prethodnim dogovorima i preuzetim obvezama, Glavno vijeće HNS-a je razmotrilo prijedloge te je usvojilo nekoliko odluka, naglasio je Ljubić, ističući kako je u sklopu određenih odjela Glavnog vijeća, izvršena i imenovanja voditelja pododjela. 

Također, imenovana je radna skupina za definiranje i izradu izgleda odličja koja dodjeljuje Hrvatski narodni sabor BiH sukladno Pravilniku usvojenom na Saboru.

Uz navedeno, Glavno vijeće imenovalo je radnu skupinu Glavnog vijeća za ograničene izmjene Ustava i Izbornog zakona, kao i radnu skupinu za hrvatsku strategiju ustanova kulture i obrazovanja od značaja za FBiH i BiH te radnu skupinu za izradu prijedloga reforme Javnog RTV sustava.

Glavno vijeće je također razmatralo elemente za izradu programa rada pojedinih odjela.

Ukoliko Predsjedništvo HNS-a bude smatralo da pojedine teme koje su razmatrane na navedenoj sjednici Glavnog vijeća trebaju biti razmatrane i na sjednicama Predsjedništva HNS-a, voditelji odjela će pripremiti potrebne informacije odnosno uvodna izlaganja. Isto vrijedi i za ostala važna pitanja, za koje Predsjedništvo smatra da ih Glavno vijeća treba obraditi, istaknuo je Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća.

Dnevnik.ba

26. studeni 2023 19:35