StoryEditor

Predsjedništvo BiH traži od Vijeća ministara informaciju o priljevu migranata

Piše D  /  06.11.2019., 08:11h

Predsjedništvo BiH izražava nezadovoljstvo činjenicom da Vijeće ministara BiH, iako je traženo od njega, do danas nije dostavilo informaciju te traži da se to učini u roku od sedam dana.  Predsjedništvo BiH će po dobijanju informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH zakazati izvanrednu sjednicu Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Pariškog foruma mira Pascala Lamya za sudjelovanje na Drugom pariškom forumu, koji će biti održan od 11. do 13. studenog 2019. godine u Parizu. Delegaciju BiH će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.  

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Boruta Pahora za posjetu Republici Sloveniji 4. i  5. prosinca 2019. godine.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv za sudjelovanje na panelu na visokom nivou „Perspektiva mladi Predsjedništvo BiH traži od Vijeća ministara informaciju o priljevu migranatah u multilateralizmu“ u okviru Generalne konferencije UNESCO-a, koja će biti održana  12. studenog 2019. godine u Parizu. Bosnu i Hercegovinu će predstavljati ministar civilnih poslova BiH i predsjednik Državne komisije BiH za UNESCO Adil Osmanović.

Predsjedništvo BiH će pozvati predsjednika Republike Austrije Alexandera Van der Bellena i predsjednika Crne Gore Milu Đukanovića u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Narodne Republike Kine Xia Jinpinga upućen članovima Predsjedništva BiH za učešće na Samitu Centralne i Istočne Europe, koji će biti održan 15. i 16. travnja 2020. godine u Pekingu.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za period I - VI 2019. godine.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvatanju:

- Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o suradnji na realizaciji Projekta autocesta/brza cesta Sarajevo – Beograd – Sarajevo

- Dodatnog protokola 6 o trgovini uslugama uz Sporazum o izmjeni i pristupanju Centralnoeuropskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA 2006)

- Nota sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o financijskoj suradnji za 2018. godinu

- Ugovora o zajmu (GrCF2 W2 - Projekt javnog prijevoza Sarajevo) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj

- Sporazuma između Vijeća ministara BiH, koje predstavlja Ministarstvo financija i trezora BiH, i Švicarske Konfederacije, koju predstavlja Državno tajništvo za ekonomske poslove (SECO), u vezi s odobravanjem financijskog doprinosa u obliku donacije za Projekt „Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci“

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja:

- Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske o međunarodnom cestovnom prijevozu

- Sporazuma o međusobnoj naučnoj i tehničkoj suradnji u oblasti fizike visokih energija između Bosne i Hercegovine i Europske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN)

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o suradnji između Centralne izborne komisije BiH i Državne izborne komisije Republike Slovenije o suradnji u oblasti izborne administracije, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:27