Article_Top_970x250

Predsjedništvo BiH se još uvijek nije očitovalo o nedostatku fakultetske diplome Martine Mlinarević

zataškavanje prijevare

Predsjedništvo BiH se još uvijek nije očitovalo o nedostatku fakultetske diplome Martine Mlinarević

pro 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Uskoro će se navršiti godina dana otkako je Predsjedništvo BiH imenovalo 21 veleposlanika te tri šefa bh. misija u svijetu i tri generalna konzula, a još svi nisu otišli u diplomatske misije, saznaje „Dnevni avaz“ u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Još se čeka da veleposlaničke pozicije zauzmu imenovani u veleposlanstvima BiH u Kini, Švedskoj, Češkoj te Misiji BiH pri NATO-u u Briselu.

Avaz piše da će uskoro na funkciju veleposlanika u Kinu otići Tarik Bukvić te da je skoro sve spremno za odlazak Mitra Kujundžića u Misiju BiH pri NATO-u.

Pri kraju priprema u Ministarstvu vanjskih poslova BiH koje su dužni obaviti svi veleposlanici trenutno je i Martina Mlinarević, književnica koju je drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, imenovao za veleposlanicu BiH u Pragu.

Inače, još nema informacija o tome bi li činjenica da Mlinarević nema fakultetsku diplomu mogla utjecati na njeno preuzimanje veleposlaničke funkcije.

Iako su iz MVP-a ranije priopćili da su zabilješku o tome da Mlinarević nije dostavila fakultetsku diplomu uputili Predsjedništvu BiH, još nema službenog očitovanja o ovom slučaju iz kolektivnog šefa države.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH prije nekoliko dana su kazali da nemaju nadležnost zaustaviti proces odlaska veleposlanika u zemlju prijema, jer je proces imenovanja u isključivoj nadležnosti Predsjedništva BiH.

Kako otkriva izvor Avaza iz MVP-a, trenutno je aktualizirano i pitanje je li Mlinarević prijavljena u Zavodu za mirovinsko-invalidsko osiguranje kao osoba s visokom stručnom spremom.

Zanimljivo je da, iako će uskoro godina otkako je imenovana na poziciju bh. Veleposlanice u Stockholmu, Elvira Dilberović, federalna ministrica obrazovanja i znanosti, još nije ni počela pripreme u MVP-u za odlazak u diplomatske vode.

Prema neslužbenim informacijama, razlog tome je taj što još nije imenovana nova Vlada FBiH, a SDA u proteklom razdoblju nije bila spremna na imenovanje osobe koja bi zamijenila Dilberović u Ministarstvu obrazovanja i znanosti FBiH.

Dnevnik.ba