StoryEditor

Predsjednik Venezuele ljut na Amerikance: Poslao im je opasnu poruku!

Piše D  /  23.01.2019., 10:01h

Prethodno su Brazil, Peru, Kolumbija, Paragvaj i Čile priznali Juana Guaida, vođu opozicije, za novog predsjednika Venezuele i u tom smislu najavili političku i ekonomsku podršku, dok je Meksiko i dalje na strani aktualnog lidera Nicolasa Madura.

Brazilska Vlada najavila je političku i ekonomsku podršku Venezueli nakon što je Guaido položio zakletvu kao privremeni predsjednik u vrijeme masovnih demonstracija protiv Madura.

Predsjednik Paragvaja Mario Abdo rekao je da će njegova Vlada podržati Guaida, odnosno "slobodu i demokraciju" u Venezueli.

Glasnogovornik predsjednika Meksika rekao je da ova zemlja i dalje podržava Madura i smatra da treba da se postigne demokratsko rješenje, kao i da se organizira unutarnji dijalog u Venezueli. 

Američko priznanje Guaida pokrenulo je lančanu reakciju u zemljama Južne Amerike. 

Američki predsjednik Donald Trump rekao je večeras da su sve opcije na stolu što se tiče Venezuele, nakon što je Vladu Nicolasa Madura proglasio "nelegitimnom". 

"Mi ništa sada ne razmatramo posebno, ali sve opcije su na stolu", rekao je on novinarima u Bijeloj kući odgovarajući na pitanje razmišlja li o slanju američke vojske u Venezuelu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:20