StoryEditor
rijetko neslaganje

Predsjednik Ukrajine Zelenskij prvi put od početka rata javno kritizirao gradonačelnika Kijeva Klička

Piše HINA  /  26.11.2022., 07:21h

U rijetkom javnom neslaganju ukrajinskih čelnika, predsjednik Volodimir Zelenskij u petak je kritizirao gradonačelnika Kijeva da nije obavio dobar posao organizirajući skloništa za pomoć građanima koji su zbog ruskih napada ostali bez struje i vode.

Uslijed ruskih raketnih udara na energetsku infrastrukturu vlasti su otvorile tisuće tzv. "nepobjedivih" centara u kojima se ljudi mogu zgrijati, dobiti vodu, internet i telefon.

U večernjem obraćanju Zelenski je sugerirao da gradonačelnik Vitalij Kličko i njegovi suradnici nisu učinili dovoljno.

"Nažalost, lokalne vlasti nisu obavile dobar posao u svim gradovima. Posebno je puno pritužbi bilo u Kijevu... Da budem blag, treba više raditi", rekao je predsjednik.

"Molim, obratite pažnju, ljudima u Kijevu treba više pomoći, brojni su bez struje 20, 30 sati. Očekujemo od gradonačelnika kvalitetan posao", dodao je.

Zelenski je također kritizirao one koji su, kako je rekao, lagali u službenim izvještajima, ali nije naveo na što konkretno misli. Dosad je otvoreno više od 4000 centara.

Radi se o neuobičajenim izjavama budući da je Zelenski od početka rata pokušavao ostaviti dojam nacionalnog jedinstva i obično je hvalio druge dužnosnike.

Kličko, 51-godišnji bivši boksač, izabran je za gradonačelnika Kijeva 2014.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 06:18