StoryEditor
Suad Arnautović

Kandidat HNS-a, Davor Pranjić, novi je potpredsjednik RS-a: "To je naša glavna kontrola priopćila "

Piše desk  /  27.10.2022., 16:36h

Predsjednik SIP-a BiH Suad Arnautović danas je u izjavi za N1 kazao da je jedan od potpredsjednika RS-a ipak Davor Pranjić, iako je već nešto ranije objavljeno da će to mjesto zauzeti Ivan Begić.

N1: Tko su novi potpredsjednici RS?

Arnautović: Ćamil Duraković i Davor Pranjić.

Nije Ivan Begić?

“To je naša glavna kontrola priopćila. Neko je imao potrebu da me na sjednici izbaci iz cipela pa je potpuno neodgojeno i nekulturno upadao dok predsjednik govori. To je naša stvarnost. Takva nam je “japija”. Takvi smo ljudi“, kazao je Arnautović i dodao:

“Ono što sam javno rekao i sada ponavljam: SIP nije tu da cijeni rezultate za pojedine kandidate, to je tako kako je. Mi kontroliramo i nadziremo izborni proces. Apsolutno smo nezadovoljni radom biračkih odbora i gradskih komisija“.

“Pokazuje se da je potrebna potpuna reforma izbornog zakonodavstva, potpuno drugačiji način konstituiranja biračkih odbora. SIP je jedina državna institucija odgovorna za sve izbore u BiH kako piše u Daytonskom mirovnom sporazumu”, kazao je Arnautović.

Podsjećamo, na sjednici SIP-a nekoliko članova je upozoravalo Arnautovića da je potpredsjednik iz reda hrvatskog naroda Ivan Begić što je iz izvještaja pročitao i šef Glavnog centra za brojanje.

01. lipanj 2023 05:13