StoryEditor
jablanica

Predsjednik SDP-a BiH na obilježavanju godišnjice Bitke na Neretvi govorio o novom ratu u BiH

Piše desk  /  07.05.2022., 14:21h
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić na obilježavanju 79. godišnjice bitke za ranjenike na Neretvi i 77. godišnjice pobjede nad fašizmom komentirao je izjavu Bože Ljubića. Nikšić je spinovao te rekao da je Ljubić najavljivao rat, interpretiravši tako ničim izazvan njegovu izjavu da BiH postaje sigurnosni problem.

“Tko god misli od tih vladajućih stranaka da u BiH postoje roditelji koji su spremni svoju djecu slati u rat da ginu i brane njihovo kriminalom stečeno bogatstvo gorko se varaju. Oni su ti koji prvi i najviše mogu izgubiti, a BiH je kroz povijest pokazala da će uvijek opstati i preživjeti.“, rekao je populistički Nikšić.

Na pitanje novinara je li ipak upitno održavanje izbora budući da proračun još nije usvojen, Nikšić je kazao kako održavanje izbora nije upitno jer postoji institucije u BIH, pa i visoki predstavnik, koji mogu proglasiti proračun i osigurati sredstva za izbore.

“Izbora će biti, sredstva će biti osigurana na ovaj ili onaj način, i nitko se ne treba uljuljkivati. Vidjeli ste da je već došla i drugačija izjava iz krugova HDZ-a da će oni ipak sudjelovati na izborima. Puno je veći rizik njima da ne budu dio vlasti nego bilo kome drugom, jer oni sve što imaju crpe na osnovi toga što su dio vlasti i što blokiraju bilo koju normalnu inicijativu.”, rekao je lider SDP-a BiH.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 17:41