StoryEditor

PREDSJEDNIK NAŠE STRANKE Kojović: Matematička koalicija nas ne zanima

Piše D  /  09.10.2018., 07:10h

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović u razgovoru za Dnevni avaz rekao je kako će sačekati da brojanje glasova završi i nakon toga će krenuti u razgovore s potencijalnim partnerima za formiranje vlasti u KS.

- Sasvim je sigurno da će razgovori zahtijevati neko vrijeme jer ćemo inzistirati na programskoj koaliciji s preciznim prioritetima. Mi ćemo u vlast ući samo ako ocijenimo da naši partneri zaista žele mijenjati sustav, a ne samo preuzeti kontrolu i ponašanje dosadašnje vlasti i ako su spremni na korjenite reforme i u načinu na koji se do sada vršila vlast, a posebno u obrazovanju. Sarajevo se mora početi ponašati po standardima koji važe za sve europske prijestolnice i to će biti naš cilj. Za takvo nešto je potrebna stabilna i čvrsta većina - kazao je Kojović.

Istaknuo je da posebno mora voditi računa o sindromu tzv. preletača, ljudi koji su izabrani na listi jedne od stranaka, a po preuzimanju mandata po pravilu prelaze u nezavisne SDA-ovce.

- O tome moramo voditi računa jer su reforme koje planiramo neophodne, suštinske i dugoročne i zahtijevat će čvrstinu karaktera, potpunu transparentnost i stalni direktni dijalog s građanima. Mi smo spremni na to, nadam se da su i ostali koji žele biti dio vlasti u KS - rekao je Kojović.

Naša stranka još nije pregovarala oko formiranja vlasti ni s jednom strankom.

- Prerano je za to. Matematička koalicija nas, kao što rekoh, ne zanima. Da hoćemo to, dogovor bismo završili za nekoliko dana. Nas zanima program, precizan plan, a tek onda možemo pričati o ljudima koji će preuzeti odgovornost za njegovu realizaciju. Mi imamo spremne naše prioritete, reforma obrazovanja, komunalnog gospodarstva i, što je po meni najvažnije, direktan i stalni kontakt s građanima jer bez njihovog razumijevanja i sudjelovanja reforme neće zaživjeti i dati rezultate. I ovaj grad i kanton i zemlju možemo promijeniti nabolje samo zajedno s građanima - zaključio je Kojović.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:37