StoryEditor
29. obljetnica osnutka postrojbe gavran 2

Predsjednik Milanović u Čitluku, odao je počast poginulim braniteljima

Piše FENA  /  03.12.2022., 14:25h

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović doputovao je u subotu u Čitluk, gdje će sudjelovati na obilježavanju 29. obljetnice osnutka Postrojbe posebnih namjena "Gavran 2".

Na početku svog posjeta Milanović je položio vijenac i zapalio svijeću ispred spomen križa poginulim braniteljima u Čitluku.

Cvijeće su položili i izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora BiH, Generalskog zbora, općine Čitluk i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na svečanosti koja slijedi predsjednik Republike Hrvatske odlikovat će Postrojbu posebnih namjena "Gavran 2" Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

Spomenuta postrojba HVO-a formirana je početkom 1993. godine, a činili su je uglavnom ljudi s velikim ratnim iskustvom što su ga stjecali na ratištima diljem Hrvatske.

Postrojba posebnih namjena "Gavran 2" sudjelovala je u ratnim djelovanjima na južnom dijelu mostarske bojišnice, zatim u središnjoj Bosni te u oslobađajućim akcijama na kupreško-livanjskoj bojišnici 1995. godine.

Zapovjednika postrojbe sve do njezinog rasformiranja bio je Pero Barbarić Pepi.

Dnevnik.ba

30. svibanj 2023 20:41