StoryEditor
"ostavio neizbrisiv trag"

Predsjednik HNS uputio sućut papi Franji u povodu smrti pape emeritusa Benedikta XVI

Piše fena  /  31.12.2022., 16:21h

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je izraze najiskrenije sućuti Njegovoj Svetosti papi Franji u povodu smrti pape emeritusa Benedikta XVI.

Tekst sućuti prenosimo u cjelosti:

- Vaša Svetosti,        

u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine, kao zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i u svoje osobno ime, dopustite mi uputiti Vam izraze najiskrenije sućuti u povodu odlaska pape emeritusa Benedikta XVI.

Ovozemaljski život nas priprema za susret u vječnosti s Gospodinom, a papa Benedikt XVI  živio je upravo takvim životom, neumorno se zalagajući za mir i razumijevanje među ljudima, u potpunosti predan služenju Bogu i čovjeku. Bio je grandiozna ličnost, moralni autoritet i živi svetionik Kristov, koji je svojim poslanjem ostavio neizbrisiv trag.

Upućujući sa zahvalnošću molitve Bogu za život i djelo pokojnoga pape Benedikta XVI, molim Gospodina da u svome milosrđu primi dragoga papu darujući mu milost susreta s Kristom i vječni pokoj.

Uz najtoplije želje za Vašim dobrim zdravljem, primite, Vaša Svetosti, izraze mog najdubljeg poštovanja - navodi se u tekstu sućuti zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića, priopćeno je iz PSBiH.

Dnevnik.ba

01. ožujak 2024 14:37