StoryEditor

Predsjednik Fife izrazio sućut obitelji Hajdukove legende

Piše D  /  16.08.2018., 02:08h

Komemoracija preminulom bivšem nogometašu Hajduka Zvonku Begi održana je danas u kino-dvorani na Poljudu. Sućut Beginoj obitelji došli su iskazati brojni članovi velike Hajdukove obitelji, nekadašnji suigrači, prijatelji, bivši igrači, treneri Hajduka, prenosi 24.sata.

U ime grada Splita od Hajdukove legende, zlatnog olimpijca iz Rima 1960. godine, oprostio se pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita Mate Omazić, a u ime Hajduka član Nadzornog odbora, ujedno predsjednik nogometnog saveza naše županije Marko Erceg.

- Velika je i gotovo jedinstvena sportska biografija našeg dragog Zvonka. Prepuna Hajdukovih uspjeha, u kojima je on na svoj način davao doprinos. Osigurao je tako Zvonko, svojim sportskim životopisom zavrijeđeno mjesto u povijesti našega Kluba. U tu legendu utkao je Zvonko sve ono što treba resiti svakog sportaša, a nadasve svoju bezgraničnu ljubav i vjernost prema Hajduku, balunu i svom rodnom Splitu. Zvonko je ostao do zadnjeg trenutka svoga života veliki i iskreni zaljubljenik u svog Hajduka i hrvatski nogomet. Zato smo Ti dužni na ovom našem konačnom rastanku, još jednom reći: „Hvala Ti  Zvonko na svemu što si dao svom voljenom Hajduku“. Nikada Te nećemo zaboraviti, i sjećanja na Tebe bit će vječna. Neka je dragom i nezaboravnom Zvonku Begi, neizmjerna hvala i slava - između ostalog je istaknuo Marko Erceg.

Koliko je naš Zvone bio cijenjen u svijetu nogometa govori i podatak da je prigodom njegove smrti sućut osobno uputio predsjednik Fife Gianni Infantino. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:10