StoryEditor
o situaciji u bih

Predsjednicu Republike Srpske danas u Washingtonu primili Escobar i Palmer, u dva odvojena susreta

Piše desk  /  04.11.2021., 21:58h
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Washingtonu, u odvojenim susretima, sa specijalnim predstavnikom predsjednika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijelom Escobarom i američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Matthew Palmerom.

U razgovoru sa specijalnim predstavnikom Gabrijelom Escobarom, sugovornici su razmijenili mišljenje o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o mogućnostima jačanja suradnje, prenosi RTRS.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović ukazala je na potrebu izbalansiranog pristupa prema BiH, kao i interesima sva tri konstitutivna naroda, te istaknula da je to jedini način da se osigura stabilna i prosperitetna budućnost.

Predsjednica Republike Srpske na sastanku je izrazila podršku inicijativi "Otvoreni Balkan", kao i snažnijoj ekonomskoj suradnji među zemljama regije.

Tijekom sastanka s Palmerom, razgovarano je o reformama izbornog zakonodavstva u BiH, a predsjednica Cvijanović tom prilikom je ponovila stavove Republike Srpske po ovom pitanju, istaknuvši da je potrebno osigurati legitimno predstavljanje svih konstitutivnih naroda i ukazavši na neophodnost postizanja dogovora između partnera u Federaciji BiH.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:30