StoryEditor
mostar

Predsjednica Vlade HNŽ-a pokroviteljica humanitarne utrke u sklopu Mostar Run Weekenda

Piše fena  /  14.02.2024., 15:50h

U organizaciji Udruge "Zdrav život Kinezis", a u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, Mostar će 22. i 23. ožujka biti domaćinom 8. Mostar Run Weekenda, u sklopu kojega će biti održan i tradicionalni Mostarski polumaraton, kao i humanitarna utrka građana pod sloganom "Korak za djecu".

Odazvavši se pozivu čelništva Udruge, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Marija Buhač prihvatila je pokroviteljstvo nad humanitarnom utrkom koja ove godine ima posebno plemenit cilj, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"S obzirom na činjenicu da je partner humanitarne utrke građana Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar i da će organizator cjelokupan prihod usmjeriti na pomoć u opremanju dnevne sobe, odnosno prostora za zajednički dnevni boravak mališana koji su na liječenju u Klinici za dječje bolesti SKB-a Mostar, nisam dvojila u prihvaćanju poziva da Vlada HNŽ-a, odnosno Ured predsjednice, i ove godine stanu uz ovaj događaj koji posljednjih osam godina u svijet šalje jednu posebno pozitivnu priču iz našega Mostara", kazala je Buhač.

Zahvalivši županijskoj vladi na ustrajnoj potpori njihovu djelovanju i rastu, predsjednik Organizacijskoga odbora Mostar Run Weekenda Franjo Lovrić podsjetio je na činjenicu kako je lani na Mostarskomu polumaratonu i humanitarnoj utrci sudjelovalo više od 1.600 trkača iz više od 50 zemalja svijeta, s gotovo svih kontinenata.

"Humanitarna će utrka biti tradicionalno organizirana na četiri kilometra koje sudionici mogu rekreativno pretrčati, prehodati ili jednostavno prošetati stazom, sudjelujući pritom u jednomu hvale vrijednom humanitarnom projektu za novu zgradu Pedijatrije odnosno za malene pacijente kojima su potrebni naša potpora i suosjećanje i kojima ovim želimo osigurati ugodnije okružje tijekom njihova liječenja", poručio je ovom prigodom Lovrić, uz slogan utrke "Spojimo korake, darujmo osmijeh!".

Lovrić je podsjetio kako sudionici trče preko mostarskih mostova.

"Osim mostova, u fokusu ovogodišnjega izdanja Mostar Run Weekenda su žene, zbog čega je na majicama i postavljen lik trkačice, sve s ciljem prezentacije snage žena i poticanja što većega broja žena da se priključe trkačkomu pokretu kao jednomu od najzdravijih načina rekreiranja i brige o svojemu psihofizičkom zdravlju. To je, uz cilj humanitarne utrke i pomoć djeci, i bio naš poticaj obratiti se predsjednici Vlade koja je odmah prihvatila naš poziv, na čemu smo joj zahvalni", zaključio je Lovrić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:55