StoryEditor

PREDSJEDNICA RS: Percepciju o Mladiću ne može promijeniti nijedna presuda haške inkvizicije

Piše D  /  08.06.2021., 07:06h

- Da je suprotno, današnju presudu ne bi sa slobode pratili neki od najzloglasnijih haških optuženika, poput Nasera Orića, Ramuša Haradinaja, Ante Gotovine, kao i brojni drugi iz čijih zona odgovornosti su Srbi zauvijek nestali - istaknula je Cvijanović povodom drugostepene presude generalu Mladiću.

Ona naglašava da će Haški tribunal zato ostati upamćen kao sinonim za nepravdu i politički sud, čiji zadatak nije da doprinese pomirenju, kako licemjerno tvrde, već da svojim tisućugodišnjim presudama Srbima, opere savjest onima koji su srpskom narodom devedesetih godina u više navrata isporučivali krstareće rakete i osiromašeni uran, prenosi RTRS.

- Što se tiče generala Mladića, on je u najtežim vremenima stao na čelo vojske koja je obranila Republiku Srpsku, kao i pravo srpskog naroda na život i slobodu. Tu povijesnu činjenicu, kao ni percepciju našeg naroda o generalu Mladiću, ne može da promijeni nijedna presuda na svijetu, a pogotovo ne haška inkvizicija koja je odavno izgubila i posljednje zrno kredibiliteta - navela je predsjednica Republike Srpske.

Žalbeno vijeće Mehanizma za kaznene sudove u Hagu potvrdilo je doživotnu kaznu za zapovjednika Glavnog stožera Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 18:48