StoryEditor
orašje

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara u posjetu Posavini

Piše fena  /  29.05.2023., 20:54h

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara danas je u sklopu posjete Orašju održala sastanak s rukovodstvom Županije posavske (ŽP), predsjednikom Vlade Đurom Topićem i predsjednikom Skupštine Blažom Župarićem.

Sastanku su nazočili i predstavnici ŽP u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na višim razinama, izaslanici u Domu naroda Parlamenta Federacije Svetlana Kamenjaš i Ilija Ilić, zastupnici u Zastupnickom domu Ivo Vincetić i Mijo Matanović kao i ministar u Vladi FBiH Željko Nedić, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

Bradara je kazala kako je ovo njena druga službena posjeta Posavini u malo više od dva mjeseca mandata.

"Točno je i mjesec dana od imenovanja Vlade Federacije. Vjerujem kako jednu vrstu političkog zaokreta već osjetite i da će se stvari početi mijenjati nabolje", poručila je Bradara.

Topić je predsjednici Federacije poručio kako se može osloniti na kadrove ove županije u vidu svakog oblika suradnje, kao da isto očekuju od viših razina, komunikaciju i koordinaciju prije svega. Kazao je i da Posavina ima puno izazova, ali i velike planove i projekte.

Na sastanku je razgovaramo o problemima poljoprivrednika, vodoprivrednim izazovima, ali i brojnim aktualnim projektima, pogotovo prometnim. Spomenute su i prednosti ovog prostora poput proizvodnje hrane, kao i činjenica da je ova županija trenutno dobro zastupljena na svim razinama vlasti.

Također, Bradara će večeras otvoriti manifestaciju Dani Tolise.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:12