StoryEditor
branitelji bez spomenika

Predsjednica FBiH pozvala na izgradnju spomenika poginulima pripadnicima HVO brigade ‘Kralj Tvrtko‘: To je istinski test multietničkog Sarajeva

Piše Fena  /  31.05.2023., 17:47h

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara (HDZ) kazala je da je krajnje vrijeme da se prestane polagati cvijeće na mjestu predviđenom za izgradnju spomenika i izgradi spomenik poginulim i preminulim braniteljima Grada Sarajeva pripadnicima HVO brigade "Kralj Tvrtko".

Bradara je nakon jučerašnje godišnjice od osnivanja brigade razgovarala s predstavnicima Udruženja dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Kantona Sarajevo Zdenkom Boškovićem, Borkom Tatlićem i Vlatkom Pešikanom.

- Njihovi problemi su istinski test multietničkog Sarajeva a problema je puno, od financiranja do izgradnje spomenika. Ovi ljudi, i poginuli branitelji brigade "Kralj Tvrtko", zaslužuju ostaviti trag s obilježjima pod kojima su se borili - poručila je predsjednica nakon sastanka, priopćeno je iz njenog ureda.

Koordinacija udruženja Hrvatskog vijeća obrane Kantona Sarajevo organizirala je obilježavanje 31. godišnjice od osnivanja HVO brigade "Kralj Tvrtko", kada su položeni vijenci pored crkve Presvetog trojstva u Novom Sarajevu, na mjestu predviđenom za izgradnju spomenika.

Dnevnik.ba

27. rujan 2023 14:04