StoryEditor
HNŽ

Predsjednica FBiH Lidija Bradara posjetila općinu Čitluk

Piše fena  /  24.04.2023., 20:12h

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara u ponedjeljak je posjetila općinu Čitluk gdje je, uz ostalo, posjetila Edukacijsko rehabilitacijski centar Sveti Josip Radnik te nazočila otvaranju XXV. federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe.

Tijekom boravaka u Čitluku, predsjednica FBiH se, zajedno s predsjedateljem Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislavom Martinovićem i načelnikom Čitluka Marinom Radišićem, upoznala s radom Edukacijsko rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik.

U pratnji ravnateljice Centra Matee Brekalo izaslanstvo je obišlo ovu relativno novu ustanovu kojoj je Općina osnivač, a koja nudi kompletnu uslugu i širok dijapazon terapija za sve dobne skupine.

Predsjednica Bradara pozdravila je cijelu ekipu mladih, stručnih ljudi koji brinu o korisnicima a koji su zahvaljujući podršci Općine, Županije dobili priliku raditi ovaj plemeniti posao. 

Ravnateljica Brekalo predstavila je i planove za daljnje širenje i usavršavanje Centra koji već sad korisnicima nudi mnogo toga od stručnjaka poput logopeda, socijalnih radnika, psihologa, fizioterapeuta, do okupacijskih radionica, senzorne sobe, knjižnice i slično.

Načelnik Radišić predstavio je predsjednici FBiH općinu Čitluk, nove projekte, perspektive, ali i izazove s kojima se ta općina suočava.

Kako je kazao, Čitluk je gospodarski kao i turistički perspektivna općina s nekoliko poslovnih zona te bilježi veliki napredak kako u gospodarstvu tako i u socijalnim pitanjima, kulturi i sportu.

U tijeku je izgradnja novih sportskih dvorana, kulturnog centra, a dodatna je posebnost ove općine i činjenica da je ona srce vinogradarske proizvodnje, dodao je čitlučki načelnik.

Spomenuto izaslanstvo posjetilo je i Međugorju te nazočilo otvorenju Federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe - Čitluk 2023.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 20:35