StoryEditor
posavina

Predsjednica FBiH Lidija Bradara otvorila 17. izdanje ‘Dana Tolise‘

Piše fena  /  30.05.2023., 16:50h

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara u ponedjeljak je otvorila je 17. izdanje kulturno-zabavno-sportske manifestacije "Dani Tolise".

Bradara je kazala kako joj je zadovoljstvo nastaviti tradiciju pokroviteljstva ove manifestacije koju su podržavali i njezini prethodnici, a iz ovogodišnjeg, nikad bogatijeg programa, izdvojila je promociju knjige "Svjedok svjetlosti", monografiju fra Ilije Starčevića, autora Mate Nedića, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

"Iznimno važnim smatram ovaj dio vezan za nakladništvo, posebno kada su povijest i tradicija u pitanju jer generacijama koje dolaze važno je ostaviti i pisane tragove. Pozivam sve Tolišane da i dalje nastave promicati lijepi glas o svojoj Tolisi, općini Orašje, ali i cijeloj Posavini", kazala je Bradara.

Nazočnima su se na svečanosti otvorenja obratili i predsjednik zaklade Terra Tolis Daniel Dominković, gvardijan samostana u Tolisi fra Mario Jurić, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, predsjednik Vlade Đuro Topić, te generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić.

Prije svečanosti otvorenja upriličena je posjeta školi Fra Ilije Starčevića u Tolisi.

Podsjećamo, ove godine obilježava se dvjestota godišnjica osnivanja prve pučke škole u BiH koju je upravo u Tolisi izgradio fra Ilija Starčević.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 01:47