StoryEditor
mostar

Predsjedateljica Krišto posjetila HAZU BiH i nazočila sjednici Skupštine

Piše desk  /  27.01.2023., 16:37h

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto susrela se danas u Mostaru s predsjednikom Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini (HAZU BiH) akademikom Mladenom Bevandom.

Akademik Bevanda upoznao je predsjedateljicu Krišto sa svim planovima ove akademske organizacije za sljedeće razdoblje te s prethodno planiranim i dogovorenim aktivnostima i sustavnim radom, znanstvenim pa i političkim djelovanjem, kao i svim onim što rade u znanosti i umjetnosti kroz različite institucije u BiH.

Predsjedateljica Krišto je istaknula veliki značaj i ulogu Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH, posebno  naglasivši važnim sve što je HAZU tijekom svojega djelovanja učinio za hrvatski narod na kulturnom, prosvjetnom, političkom, umjetničkom i znanstvenom području te društvenom razvitku.

Krišto je, također, sudjelovala i  na 20. sjednici Skupštine Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini, gdje je istaknula kako Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini ima i uvijek će imati potporu svih dužnosnika hrvatskog naroda na svim razinama vlasti. 

Dnevnik.ba

11. travanj 2024 22:44