StoryEditor
široki brijeg

Predsjedateljica Krišto na 46. obljetnici Sveučilišta u Mostaru

Piše fena  /  08.12.2023., 14:59h

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto boravila je danas u Širokom Brijegu gdje je nazočila svečanoj akademiji upriličenoj u povodu obilježavanja 46. obljetnice Sveučilišta u Mostaru.

Tijekom svoga obraćanja predsjedateljica Krišto istaknula je kako Sveučilište u Mostaru danas ima jaku obrazovnu jezgru i značajne istraživačke kapacitete. Naglasila je i kako je Sveučilište iskazalo snažnu brigu za očuvanje identiteta hrvatskog naroda u BiH te da je kroz svoj rad poduzimalo odvažne korake koji su donijeli napredak i kontinuirano unaprjeđenje kvalitete studijskih programa, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Krišto je dodala da će kao predsjedateljica Vijeća ministara BiH, sukladno nadležnostima, svakim danom poticati i činiti sve kako bi nastavili razvijati i unaprjeđivati obrazovni sustav u Bosni i Hercegovini.

Na kraju obraćanja, predsjedateljica Krišto zahvalila je cjelokupnoj akademskoj zajednici, na čelu s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem, i poželjela im puno uspjeha u budućem radu.

Ovom prigodom predsjedateljici Vijeća ministara BiH Borjani Krišto uručena je plaketa za poseban doprinos razvitku i promidžbi Sveučilišta u Mostaru.

Dnevnik.ba

22. veljača 2024 15:12