StoryEditor

Predložen pritvor za Desnicu Radivojevića

Piše D  /  04.04.2019., 12:04h

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke i tako ometati istragu, prikrivati dokaze, te ponoviti kazneno djelo, prenosi SRNA.

Bavčićeva je potvrdila da je juče određen pritvor Ivici Mladini, Refiku DŽafi i Vahidu Jašareviću, dok se još čeka odluka Suda za predložene mjere zabrane za osumnjičene Mehmeda Nikišića, Abdulaha Tutmića, Vahida Jašarevića, Husejina Selimovića i Envera Smajića. 

Predložene mjere zabrane podrazumijevaju zabranu napuštanja boravišta, kontaktiranja sa svjedocima i osumnjičenima, te obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici. 

Radivojevića su u utorak, 2. travnja, u nastavku operativne akcije "Farmer", na području Republike Srpske uhitili policijski službenici Federalne uprave policije u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom županijskog tužiteljstva

Na osnovu naredbe Županijskog suda u Sarajevu, na širem području Federacije BiH /FBiH/ u okviru akcije "Farmer", koja je počela u nedjelju, 31. ožujka, oduzeto je 28 traktora i poljoprivrednih mašina koje su nezakonito prodate i dodijeljenje trećim licima. 

Uhićeno je više lica osumnjičenih da su tijekom 2014. i 2015. godine u svojstvu članova Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije Vlade FBiH nezakonito prodali poljoprivrednu opremu koju je kao pomoć ugroženima u poplavama u BiH donirala Kina u vrijednosti većoj od šest milijuna KM.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:12