StoryEditor
dario jekić

Predao se osumnjičenik s međunarodne tjeralice. Ima bogati kriminalni dosje

Piše desk  /  27.09.2022., 12:59h

Osumnjičeni Jekić Dario, rođen 1987. godine u Doboju, osoba koja je potraživana međunarodnom tjeralicom zbog više kaznenih djela, u prisustvu odvjetnika, predao se Tužiteljstvu BiH.

Navedeni osumnjičeni pod istragom je u predmetu kodnog naziva Storage, koji je povezan sa Sky i Anom aplikacijama, a osumnjičen je za organizirani kriminal, osobno sudjelovanje u teškom ubojstvu, kao i neovlašteni promet velikih količina opojnih droga.

Osumnjičeni je duže vremena bio nedostupan pravosuđu BiH i potraživan je putem međunarodne tjeralice. Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužitelj donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Jekić je 2015. osuđen zbog ubojstva iz nehaja Vanje Panića godinu ranije u Doboju. Isprva je bio optužen za ubojstvo, ali je ta prvobitna kvalifikacija promijenjena u ubojstvo iz nehaja.

Tijekom velike akcije koju su pripadnici SIPA-e i MUP-a RS-a izveli u prosincu prošle godine, kada je pretreseno više od 50 lokacija, a privedeno najmanje 19 osoba koje su se sumnjičile za trgovinu drogom, policajci su upali i u objekte koje u Doboju koristi i Dario Jekić. 

Ranije, početkom 2021. godine, Slobodan Vasković je na svom blogu objavio da je Jekić zapalio automobil A. P, snahe Obrena Petrovića "u danima velikih božićnih praznika - 5.1.2021. godine. Jekić je automobil marke BMW X6, koji vozi Petrovićeva snaha, zapalio u Ulici Vojvode Mišića, u Starom gradu Doboja, a požar su su lokalizirali vatrogasci, nešto poslije 20 sati te večeri. Srećom, tom prilikom nitko nije bio u automobilu te nije bilo ozlijeđenih. Međutim, Jekić je, osim paljenja automobila, bejzbol palicom pretukao i A.V, koji je pokušao spriječiti njegov piromanski pohod".

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:26