Article_Top_970x250

Predao se i drugi osumnjičeni za zlouporabu položaja u SIPA-i

adnan aličić

Predao se i drugi osumnjičeni za zlouporabu položaja u SIPA-i

pro 07, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

U okviru predmeta u kojem je lišen slobode osumnjičeni inspektor SIPA-e, Darko Marčetić (1974.), Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine predao se i drugi osumnjičeni u navedenom predmetu, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Osumnjičeni Adnan Aličić, rođen 1979. godine u Ključu, bit će predat postupajućem tužitelju, te će nakon ispitivanja osumnjičenog biti donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu", navedeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Osumnjičeni u predmetu na kojem rade Tužiteljstvo BiH i SIPA pod istragom su zbog kaznenih djela zlouporabe položaja ili ovlasti, iz članka 220. KZ BiH i kaznenog djela iznude iz članka 295. st.1. KZ FBiH.

Tužiteljstvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), proveli su akciju uhićenja i pretresa, u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zlouporabu položaja i koruptivne aktivnosti. 

Iz Tužiteljstva su ranije danas priopćili su da je u akciji lišen slobode Darko Marčetić, rođen 1974. godine u Prijedoru, zaposlen kao inspektor SIPA-e u Banjaluci.

Dodali su da je Marčetić osumnjičen da je, djelujući u dogovoru s osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih lijekova i određene količine opojne droge marihuana, zloupotrebio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tijekom istrage, utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih. Nakon uhićenja izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250