Article_Top_970x250

Pred inauguraciju Joea Bidena dojava o bombi u Vrhovnom sudu, u tijeku evakuacija

inauguracija joea bidena

Pred inauguraciju Joea Bidena dojava o bombi u Vrhovnom sudu, u tijeku evakuacija

sij 20, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Twitter

Joe Biden prisegnut će na svečanosti u Washingtonu kao 46. američki predsjednik nakon kaotičnog izbornog procesa u zemlji koja je i dalje podijeljena tvrdnjama odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa o izbornoj prevari.

Svečana inauguracija počet će u 10:30 sati po lokalnom vremenu, a Biden i izabrana potpredsjednica Kamala Harris položit će prisegu u podne. Program počinje u 17:30 po našem vremenu.

Svečanost obično uživo prate stotine tisuća ljudi, ali ovoga puta očekuje se daleko manji broj promatrača zbog epidemioloških mjera uslijed epidemije koronavirusa koja je usmrtila više od 400 tisuća Amerikanaca.

Stigla je dojava o bombi u zgradi Vrhovnog suda, u tijeku su evakuiacije, javlja CNN. Zgrada suda nalazi se nasuprot zgrade Kapitola, gdje će Biden uskoro prisegnuti.

Dopisnik CNN-a javlja da je oko zgrade velik broj pripadnika Nacionalne garde.

Trump je ranije danas napustio Bijelu kući i obratio se javnosti te poručio "da će se vratiti u nekom obliku". Biden je tvitao da je danas novi dan u Americi. Trump je u Bijeloj kući ostavio poruku za Bidena, ali sadržaj poruke nije objavljen.

Potpredsjednik Mike Pence upravo je stigao na Kapitol na inauguraciju. 

Dnevnik.ba