StoryEditor
kcus

Pravosnažno rješenje Suda: Sebija Izetbegović i službeno više nije profesorica!

Piše desk  /  08.09.2023., 14:38h

Sebija Izetbegović, glavna direktorica KCUS i supruga Bakira Izetbegovića i službeno je ostala bez zvanja profesorice.

Županijski sud u Sarajevu, kako saznaje "Dnevni avaz", donio je 27. srpnja ove godine rješenje kojim se pravosnažno odbija žalba Sebijinih odvjetnika na odluku Senata UNSA-a da joj se oduzme titula profesorice.

Sud je, ustvari, odbio prijedlog za određivanje mjere osiguranja u kojim se tražilo da se odgodi izvršenje Odluke protivnika o stavljanju van snage odluke Senata UNSA od 29. ožujka ove godine.

Ovu informaciju potvrdio je za "Avaz" Enver Smajkan, odvjetnik koji je zastupao UNSA u ovom sporu.

 - Sebija Izetbegović je i pravosnažno ostala bez zvanja profesorice. Više nema ni pravo žalbe - rekao je Smajkan.

Podsjećamo, Senat UNSA oduzeo je Sebiji Izetbegović i zvanja magistra i doktorice.

Plaća od 8.500 KM

Revizori su u revizorskom izvještaju o poslovanju KCUS-a, koji je objavljen jučer, utvrdili da je Sebijina plaća u prošloj godini iznosila 8.500 KM.

 - Najviša pojedinačno isplaćena plaća u 2022. godini iznosi 8.497 KM i odnosi se na glavnu direktoricu Sebiju Izetbegović (uključuje 7.036 KM redovne plaće i iznos od 1.460 KM u pripadajućem mjesecu, a koji se odnosi na dodatak za zamjenu zaposlenika na drugom radnom mjestu u iznosu kako je definisano aktima Kliničkog centra, a koji je ostvaren samo za jedan mjesec 2022. godine), a najniža isplaćena neto plaća iznosi 594 KM i odnosi se na radno mjesto čistačice.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 12:09