StoryEditor

"Pravda za Davida" najavila okupljanje, traže smjenu i procesuiranje Lukača

Piše D  /  25.12.2019., 12:12h

"Jedan od naših prvih zahtjeva bio je, a i danas je – ostavka ministra policije Dragana Lukača i njegovo procesuranje", dodaju u priopćenju.

Navode da se na današnji dan obilježava točno godinu dana od početka, kako su priopćili, otvorene policijske represije prema obitelji Dragičević, ali i ljudima koji su uz obitelj kao podrška.

Podsjetili su na ta događaje.

"Tog tužnog i sramotnog 25. prosinca 2018. godine otpočela je policijsko-tužiteljska akcija protiv neformalne skupine građana ‘Pravda za Davida‘ s ciljem da se konačno stavi točka na taj slučaj koji mjesecima potresa Banju Luku, ali i regiju. Uhićeni su roditelji ubijenog momka Suzana i Davor i nekoliko aktivista skupine. Trg, na kojem smo se okupljali mjesecima, blokirale su specijalne jedinice policije naoružane do zuba i s fantomkama na glavama. Nasrnuli su na ljude koji su se zatekli na trgu i u nevjerici gledali šta se događa pred njihovim očima. Ružna i tužna slika poslana je iz Banje Luke u svijet. Svjetski mediji pisali su o toj sramoti", navodi se u priopćenju.

Dodaju da je, pored svega, ta neformalna skupina nastavila postojati i djelovati, ali u mnogo težim okolnostima.

Prvi i osnovni razlog okupljanja jest, naveli su, sramotna konferencija za novinare od 26. ožujka 2018. godine na kojoj je slučaj stradanja Davida Dragičevića gotovo zaključen i koji je povod izlaska velikog broja građana na Trg Krajine u Banjoj Luci.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:47