StoryEditor

Prašović-Gadžo: "Trebamo pokrenuti kaznenu istragu protiv Turković"

Piše D  /  18.03.2021., 01:03h

Obrazlažući prijedloge, podcrtala je da su životi građana najvažniji, te je izrazila zadovoljstvo što su i prijedlozi ostalih stranaka na fonu da treba uvesti restriktivnije mjere.

"Ne možemo skijati, provoditi se po kafićima… dok nam građani umiru”, kazala je ona, dodavši da treba donijeti mjere koji će to spriječiti.

Ova stranka, između ostalog, traži ograničavanje rada i kretanje od najmanje 15 dana na prostoru FBiH. S obzirom na evidentna poskupljenja osnovnih životnih namirnica, SBB predlaže i da Vlada intervenira, kako bi se ograničile cijene hrane i lijekova.

Ona je kazala da treba insistirati i na odgovornosti onih koji su krivi za kašnjenje s nabavkom cjepiva. U tom kontekstu više puta je pomenula ministricu vanjskih poslova Biseru Turković.

"U Crnog Gori je pokrenut proces protiv bivšeg ministra zdravstva jer nije dobro reagirao kod nabavke cjepiva. Mi ovdje imamo tu situaciju. Mi trebamo pokrenuti krivičnu istragu protiv Turkovićke. Zašto nije reagirala kada je dobila dopis i ponudu za rusko cjepivo? Zašto papir s ponudom nije dostavila Vijeću ministara BiH ili entitetskim vladama? Ako je dostavila, ja to zaista ne znam, izvinjavam se ako je dostavila, zašto onda Vijeće ministara i entitetske vlade, odnosno Vlada FBiH, konkretno premijer Novalić nisu na to reagirali", kazala je Prašović-Gadžo.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 14:40