StoryEditor
Dopredsjednik RS

Pranjić osudio napad na povratnika u Derventi, pozvao na hitno reagiranje nadležnih institucija

Piše fena  /  14.10.2023., 16:18h

Dopredsjednik Republike Srpske (RS) Davor Pranjić osudio je napad na hrvatskog povratnika Marka Mišića u Derventi i nada se da će pravosudne institucije u najkraćem roku kazniti odgovorne i poslati poruku da 28 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma nema mjesta nasilju i napadima na osjetljive kategorije društva.

"Nadam se da će se povrijeđeni Marko Mišić oporaviti, jer je kako saznajem, dobio povrede opasne po život. Pozivam pravosudne i policijske organe da ispitaju kompletan slučaj i strogo kazne odgovorne za ovaj napad koji je u pitanje doveo ljudski život", kazao je Pranjić.

Pranjić je izrazio nadu da ovaj slučaj neće poljuljati vjeru u suživot, jer je hrvatski povratnik napadnut braneći svoju imovinu, priopćeno je iz Ureda dopredsjednika Republike Srpske.

"Mir i suživot ne mogu biti dovedeni u sumnju. Kod povratnika je prisutan strah jer je riječ o osjetljivoj kategoriji našeg društva, a upravo su oni već jednom osjetili sve nedaće nacionalne i vjerske netolerancije. Želim vjerovati da to ovdje nije bio slučaj", istaknuo je Pranjić.

Dopredsjednik RS-a ističe da ovo nije prvi slučaj napada na povrijeđenog jer su ovoj situaciji prethodile verbalne prijetnje.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:20