StoryEditor
napad na povratnika

Pranjić obišao pretučenog hrvatskog povratnika iz Dervente

Piše fena  /  17.10.2023., 17:15h

Dopredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić danas je u Slavonskom Brodu razgovarao s prim. dr. med. Josipom Samardžićem, ravnateljem Opće bolnice u tom gradu, gdje je smješten Marko Mišić, koji je brutalno pretučen u Derventi i bori se za život na odjelu intenzivne njege.

"Na odjelu intenzivne njege obišli smo pacijenta. Stanje gospodina Mišića je za sada stabilno, ali neizvjesno. Razgovarao sam sa ravnateljem bolnice i ponudio sam pomoć i neophodnu podršku. Nadam se da će ova situacija imati pozitivan ishod i da će uskoro biti sa svojom obitelji", rekao je Pranjić.

On je istakao da će učiniti sve što je u ljudskoj moći da se Mišić oporavi i da će biti na usluzi članovima obitelji s kojima je razgovarao, priopćeno je iz Ured dopredsjednika RS.

Dodao je da neke rane nikada neće zacijeliti, jer je riječ o napadu na hrvatskog povratnika u Derventi i podsjetio da je Mišić pretučen štiteći svoju imovinu.

"Vjerujem u mir, vjerujem u suživot. Da bi ostalo tako i da bi se vratila vjera kod povratnika, počinitelji se moraju kazniti te ispitati sve činjenice. Sada je najvažnije da gospodin Mišić izađe kao pobjednik iz ove životne bitke", naglasio je Pranjić.

Istaknuo je da će kao dopredsjednik RS-a inzistirati na rasvjetljavanju ovog slučaja u potpunosti te da će tražiti garancije kako se ovako nešto ne bi ponovilo.

"Zatražit ću od nadležnih da zaštite povratnike i inzistirat ću na čestim policijskim patrolama u ovom, ali i svim drugim povratničkim naseljima u Republici Srpskoj", rekao je Pranjić, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 10:41