StoryEditor

Pramod Mittal pušten na slobodu, plaćena kaucija od milijun i pol eura

Piše D  /  30.07.2019., 04:07h

Postupajući tužitelj u ovom predmetu Ćazim Serhatlić pojasnio je da se milijun i pol eura dijeli na način da je za Mittala data garancija od milijun eura, a za druga dva osumnjičena je data garancija po 250 tisuća eura.

-Eure smo uzimali jer je to bio jednostavniji način plaćanja. Također, ovim mjerama zabrane oni ne mogu više sudjelovati u Nadzornom odboru niti Upravi GIKIL-a. Ono što smo mi kroz provođenje istrage utvrdili je da oni nemaju pravo upravljanjem GIKIL-a nakon svibnja 2018. godine. Ovim mjerama smo to potvrdili. Ono što je također bio uvjet, kada je u pitanju GIKIL, jeste da pokušamo zaštiti GIKIL kroz osiguravanje imovinsko-pravnog zahtjeva za naknadu štete za koju mi u našoj istrazi tvrdimo da je GIKIL-u nanesena. Zbog toga smo tražili da se GIKIL-u uplati 11 milijuna eura, odnosno 21 milijun KM. Obrana je sve uvjete prihvatila i Pramod Mittal je pušten iz pritvora - istakao je Serhatlić.

Pramod Mittal je uhićen prije nekoliko zbog sumnje da je, uz svoje suradnike člana Nadzornog odbora GIKIL-a Rajiba Dasa i generalnog direktora lukavačke kompanije Paramesha Bhattacharyya, počinio kazneno djelo organiziranog kriminala uz zloporabu položaja i ovlasti te da je iz BiH, konkretno kompanije GIKIL koja zapošljava oko tisuću radnika, izvlačio milijune maraka.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:53