StoryEditor

PRALJAK POPIO OTROV? Nisam ratni zločinac!

Piše D  /  29.11.2017., 11:11h

Nakon što mu je potvrđena drugostupanjska presuda, Praljak je ustao, rekao kako nije ratni zločinac i navodno popio otrov!

"S prijezirom odbacujem vašu presudu! Slobodan Praljak nije ratni zločinac", rekao je general Praljak nakon što mu je potvrđena prvostupanjska kazna, nakon čega je popio nepoznatu tekućinu.

Praljku je presuđeno da je sudionik UZP-a, za zločine protiv čovječnosti, hotimično kršenje života, kršenja Ženevskih konvencija, odnosno, zločine u Tošćanici u Prozoru. Osuđen je i za progone u Gornjem Vakufu, zločine protiv čovječnosti, uništavanje kuća u općini Gornji Vakuf u siječnju 1993., zločine protiv čovječnosti u istočnom Mostaru, uništavanje vojne imovine, kršenje Ženevskih konvnecija u Varešu, a sve to, nije bilo opravdano vojnom nuždom, džamije u istočnom Mostaru. Odbijen je navod iz Žalbenog podneska da se dosudi oslobađajuća presuda ili suđenje vrati na prvu instancu.

Praljku je kao načelniku Glavnog stožera HVO-a  potvrđena drugostupanjska presuda i zatvorska kazna od 20 godina.

Nakon toga, ustao se, rekao: "Slobdan Praljak nije ratni zločinac", a potom popio nešto rekavši kako je popio otrov. Sudac Agius ga je najprije ignorirao, ali je onda prekinuo izricanje presude. 

Izricanje presude je prekinuto, pred sudnicu su došla kola Hitne pomoći, a policija je naložila da se bočica iz koje je Praljak popio tekućinu ne dira.

J.G. / G.L. / Dnevnik.ba

28. travanj 2024 16:10