StoryEditor

Poznato što se nalazi u dosjeima trojice ubijenih splitskih mladića

Piše D  /  17.01.2020., 11:01h

Dodatni razlog je i što se Stanislav u jednom periodu družio sa sada pokojnim Marinom Bobanom (25) koji mu je pokušavao pomoći da se skine s heroina. O tome postoje i fotografije na kojima su njih dvojica zajedno u kući na Hvaru. Kako je došlo od toga da Boban pomaže Stani da se skine s droge, do toga da postane žrtva rafala koji mu je u prsi ispalio Filip, možemo samo nagađati, piše Slobodna Dalmacija.

O sličnoj situaciji pričao je Ivan Giljanović zvani Giljo koji je primio u kuću Marka Bekavca kako bi mu pomogao da sebi sredi život i ostavi se prekomjernog uživanja opijata. Tijekom vremena od prijatelja, postaju neprijatelji, Bekavac zamjera Giljanoviću niz stvari i otvoreno mu prijeti.

U konačnici su završili sa suprotne strani cijevi pištolja, Bekavac ranjen, a Giljanović optužen i nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora za njegov pokušaj ubojstva.

Razlika od slučaja Zavadlav je što je Giljanović pokušao pomoći ovisniku Bekavcu, a na kraju ga je propucao. U drugom slučaju je stradala osoba koje je pokušala pomoći. Osim te, postoji još jedna razlika. Ivan Giljanović i Marko Bekavac su kriminalci s dosjeima punim teških kaznenih djela.

Marin Boban ima dosje, ali u njemu teško da ima govora o osobi koja se bavi kriminalom kao unosnom profesijom. Kao maloljetnik je imao deset postupaka, sve zbog krađa na Općinskom sudu u Splitu, sva su okončana odavno.

U tijeku je nad njim trenutno bio postupak zbog krađe tri koluta sira, vrijednosti 350 kuna, iz prodavaonice u Ulici Alojzija Stepinca u Splitu, koje je počinio kao punoljetnik u travnju 2017. godine. Postupak će sada biti obustavljen.

Jurica Torlak (38) je imao postupak za prometnu nesreću u kojoj je usmrtio osmogodišnju djevojčicu 2004. godine za što je dobio tri godine zatvora.

Kao mlađi punoljetnik je prije toga imao postupak za posjedovanje droge za što je dobio mjeru pojačane brige i nadzora.

Tijekom 2016. godine je osuđen na uvjetnu kaznu uz mjeru odvikavanja od alkohola zbog prijetnji majci u lipnju 2016. godine.

Nakon toga više nije imao postupaka.

Marin Ožić Paić (25) nije suđen ni na Općinskom ni na Županijskom sudu u Splitu.

U studenom prošle godine je prijavljen zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama nakon što je u njega nađeno 232 grama heroina i 2,42 grama kokaina. Kako saznajemo s Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, tada je u svojoj obrani naveo kako je to učinio jer je brzopleto išao za novcem zbog čega se kaje.

U odgovoru tužiteljstva na naš upit stoji kako nije otprije ni osuđivan ni prijavljivan te kako navodi u toj kaznenoj prijavi nisu ukazivali da se inače bavi distribucijom droge. Stoga je tada pušten da se brani sa slobode u nastavku postupka koji će sada biti obustavljen.

Nadalje, policija je u nedjelju nakon ubojstava izvjestila kako su našli 135 grama kokaina u stanu jednog od ubijenih, a radilo se upravo o njegovom.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 22:54