StoryEditor

Poznato s kojim imenima "BH blok" ide u izbornu utrku za Mostar

Piše D  /  22.09.2020., 11:09h

Nakon što su u javnost procurila neka od imena s kojima će HDZ BiH izaći na predstojeće lokalne izbore u Mostaru, polako se pojavljuju i imena kandidata ostalih stranaka.

Poznata su tako i imena ‘‘BH bloka‘‘ koja će biti u utrku za fotelje u Gradskom vijeću Grada Mostara. 

Nositelj gradske liste ‘‘BH Bloka‘‘ bit će Arman Zalihić, predsjednik mostarskog SDP-a. Zalihić je magistrirao na Filozofskom fakultetu u Mostaru, a zaposlen je u vlastitoj firmi. Nositeljica liste gradskog područja Stari Grad bit će potpredsjednica NS-a Irma Baralija.

Njezina presuda pred Europskim sudom za ljudska prava bila je presudna za održavanje izbora u Mostaru nakon 12 godina, naveli su iz njene stranke. Na gradskim područjima Zapad i Jugozapad gdje će bitka između BH. Bloka i HDZ-a uveliko utjecati na ishod izbora u Mostaru, ova koalicija istaknula je dva provjerena kadra SDP-a.

Tako će na Zapad u utrku za vijećničku poziciju Dr. Lamija Vinković-Duranović, šefica službe za neurologiju i psihijatriju RMC Safet Mujić.

Na Jugozapadu nositelj liste bit će Zoran Kazazić, višegodišnji glavni tajnik Univerziteta Džemal Bijedić, a danas pomoćnik direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ.

Na gradskom području Sjever nositeljica liste je Samija Kazazić, jedna od aktivistica inicijative građana koja se zalaže za gašenje deponije Uborak. Na jugoistoku u bitku će Alma Smajlhodžić.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 14:16