StoryEditor
Bivši boksač

Poznati sportaš optužen za narko biznis od preko milijardu dolara, pao zbog 22 tone kokaina, a evo kako su ga uhvatili…

Piše desk  /  01.11.2022., 10:53h

Godinama je nastupao za Njemačku ovaj Crnogorac, a bio je dosta dobar u ringu tijekom 11 godina duge karijere.

Goran Gogić postao je jedna od glavnih tema u susjedstvu. Bivši boksač teške kategorija optužen je za trgovinu 22 tone kokaina u vrijednosti od preko milijardu dolara…

Naime, u nedjelju je uhićen dok je pokušavao iz Miamija ukrcati se na let za Zürich. Njega se tereti za tri točke kršenja zakona, a za svaku od njih kazna je od 10 godina zatvora pa sve do doživotnog zatvora, prenosi dnevno.hr.

Optužbe se odnose na robu s tri komercijalna teretna broda iz 2019. godine, a uhvaćeno je tad oko 19.930 kilograma.

Bio poznati boksač

“Članovi bande su transportirali kokain iz Kolumbije preko američkih luka. Prema sudskim zapisima, Gogić je nadgledao logistiku, koordinirao je s članovima posade, kolumbijskim krijumčarima, ali i europskim lukama kako bi izvukao korist za sebe i svoje “kartele” na Balkanu, tako stoji u optužnici.”, prenosi Reuters.

Američki tužitelj proglasio je Gogićevo uhićenje “velikom pobjedom u provođenju zakona”.

Tko je Goran Gogić? Godinama je nastupao za Njemačku ovaj Crnogorac, a bio je dosta dobar u ringu tijekom 11 godina duge karijere.

Zabilježio je 21 pobjedu, četiri poraza i dva remija. Karijeru je zaključio 2012. godine od tada je živio dosta povučeno pa se o njegovom životu nakon boksa dosta malo zna.

Dnevnik.ba

01. veljača 2023 14:25