23.06.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Avion Croatia Airlinesa koji je sinoc iz Zagreba sletio na pistu Medjunarodnog aerodroma u Sarajevu i za kojeg se sumnja da imaostecenja nastala iz vatreng oruzja. Photo: Armin Durgut/PIXSELLARMIN DURGUT/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
oštećenja na trupu

Poznati rezultati preliminarne istrage zrakoplova koji je sletio u Sarajevu, oglasio se i Croatia Airlines

Piše desk  /  23.06.2022., 12:02h

"Trenutno je u tijeku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku promptno obavijestiti javnost."

Rezultati preliminarne istrage na zrakoplovu Croatia Airlinesa pokazali su da na oplati aviona nema tragova barutnih čestica, doznaje Jutarnji list. Daljnjom istragom će se utvrditi što je uzorkovalo nastanak manjeg oštećenja na trupu aviona.

Oglasila se i tvrtka Croatia Airlines.

"Nakon slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu zrakoplova uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima.

Trenutno je u tijeku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku promptno obavijestiti javnost.

Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprijevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti.

Oštećeni zrakoplov trenutno se nalazi u Zračnoj luci Sarajevo, a svi putnici sa sinoćnjeg leta bit će preusmjereni drugim avionom na sljedeći let na liniji Sarajevo – Zagreb", priopćili su iz tvrtke.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 16:56