StoryEditor
nije zbog umirovljenika

Poznati novinar tvrdi da je otkrio pravi razlog za američke sankcije Novaliću

Piše desk  /  04.10.2022., 09:00h

Odluku američke administracije na društvenim je mrežama komentirao bh. novinar Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

- Mnogo je objava o tome da Amerikanci nisu mogli Novaliću naći ništa, pa su mu sankcije dali za pismo umirovljenicima. Da bude jasno - Novalić je sankcije dobio zbog afere respiratori i namjenske industrije, ali budući da je suđenje u tijeku to nije mogao biti formalni razlog za sankcije - poručio je Ivica Puljić.

- Da pojasnim. Ja sam informacije o sankcijama Novaliću i Stankoviću dobio od dva izvora iz američkog Ministarstva financija. Dakle, nije rekla-kazala, nego se radi o profesionalnom prikupljanju podataka. Ja dugo radim posao i mislim da znam kako doći do provjerene informacije - dodao je Puljić.

Veleposlanstvo SAD-a u Bosni i Hercegovini se oglasilo nakon što je Ministarstvo financija SAD-a nametnulo sankcije premijeru FBiH Fadilu Novaliću (SDA) i biznismenu bliskom Miloradu Dodiku (SNSD) Slobodanu Stankoviću.

- Sjedinjene Američke Države će koristiti sva sredstva koja im stoje na raspolaganju kako bi pozvale na odgovornost one koji podrivaju demokratske procese u BiH ili podržavaju destabilizirajuće aktivnosti - poručeno je iz Američkog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini.

Fadilu Novaliću su sankcije uvedene zbog potkopavanja demokratskih procesa.

Dnevnik.ba

05. listopad 2023 01:40