StoryEditor
df-gs

Poznati nositelji lista koalicije "Željko Komšić za građansku državu" na čijem je čelu trostruki uzurpator

Piše desk  /  26.06.2022., 13:19h

Demokratska fronta na izbore će izaći pod koalicijskim nazivom "Željko Komšić za građansku državu" (DF - GS). Koalicija će pod tim nazivom sudjelovati na izborima na svim parlamentarnim razinama.

Kako javlja Klix.ba, državnu listu koalicije "Željko Komšić za građansku državu" u Županiji Sarajevo nosit će profesor Dženan Đonlagić.

Dennis Gratz i Mirza Čelik će biti nositelji dvije federalne liste u Sarajevu, dok je Albin Zuhrić nositelj liste za Skupštinu Županije Sarajevo.

Na sarajevskim listama se nalaze i ministar obrane BiH Sifet Podžić, doktor Ilijaz Pilav, potpredsjednik FBiH Milan Dunović, profesor Senadin Lavić, gradska vijećnica Marijela Hašimbegović, Vedrana Vujović, Muhamed Fazlagić.

Listu "Željko Komšić za građansku državu" u Tuzlanskoj županije nosit će profesor ustavnog prava Zlatan Begić, a za Srednjobosansku i Zeničko-Dobojsku županiju nositelj državne liste je prvi kapetan nogometne reprezentacije BiH Vlatko Glavaš.

Informacije o ostalim nositeljima državnih, federalnih i županijskih lista Demokratske fronte širom Bosne i Hercegovine se očekuju uskoro, piše Klix.

Dakako, kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će uzurpator Željko Komšić.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:03