StoryEditor

Poznati dječji crtić uveo istospolni par pa podijelio javnost

Piše D  /  28.06.2019., 07:06h

Kreatori popularnog dječjeg crtića My Little Pony odlučili su dovesti istospolni par na male ekrane. U epizodi naslova The Last Crusade pojavljuju se poniji teta Holiday i teta Lofty.

Naime, roditelji glavnog lika, ponija Scootalooa, nikad se nisu pojavili pa su kreatori odlučili da će njihovu ulogu preuzeti dvije tete, prenosi Index.hr.

Producent animiranog filma Michael Vogel najavio je to još prije dvije godine objavom na Twitteru, u kojoj je napisao: “Kako sladak par!”.

“My Little Pony je crtić o prijateljstvu i prihvaćanju ljudi koji su drugačiji od tebe. Zato se ovo činilo kao nešto važno što trebamo napraviti”, izjavio je Vogel.

Ovi likovi pojavili su se ranije u knjizi Ponyville Mysteries: Riddle of Rusty Horseshoe.

Kreatori crtića smatraju da je prihvaćanje različitosti za djecu važno zbog više razloga.

“Vjerujemo da je važno predstaviti široku lepezu odraslih u životu djece koja svakodnevno gledaju crtiće”, naveli su u priopćenju za časopis People.

Ovo nije prvi put da se istospolni par pojavio u dječjem crtiću. Prethodno su to uočili gledatelji Doktorice Pliško i Arthura.

Iako ovakvi potezi izazivaju lavinu reakcija, kako pozitivnih, tako i negativnih, važno je naučiti djecu da obitelj postoji u različitim oblicima i formama.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:00