Article_Top_970x250

POZNATI DETALJI TRAGEDIJE Sukobili se zbog imovine pa sa sinom pretukao brata nasmrt

crna kronika

POZNATI DETALJI TRAGEDIJE Sukobili se zbog imovine pa sa sinom pretukao brata nasmrt

ožu 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Milorad Bukša (53) preminuo je u nedjelju navečer nakon obiteljskog nasilja u njegovoj kući u banjolučkom naselju Pertićevac.

Nakon toga, uhićen je njegov brat Predrag (50) i njegovi sinovi David (21) i Danilo (21), te vozač Slaviša Adžić (30), koji je radio za Predraga.

Prema pričama njihovih susjeda, među braćom već godinama traje sukob oko imovine.

– Sve se dogodilo između njihovih kuća, kada su njih četvorica napala i pretukla Milorada. Tukli su ga dok je ležao na zemlji, a zatim su ga bez svijesti stavili u vozilo i odvezli, ispričao je jedan od susjeda.

Na licu mjesta u ponedjeljak tijekom dana sve je bilo ograđeno policijskim trakama a policija i inspektori su obavili očevid.

Iz Tužiteljstva navode da je Bukša preminuo tijekom transporta prema policiji i da su uhićene četiri osobe.

Očevid je obavila dežurni okružni javni tužitelj Sanja Guzina, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka.

– Tužiteljica je naložila da se poduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti navedenog događaja, a naložena je i obdukcija beživotnog tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske, priopćeno je iz banjolučkog Tužiteljstva.

Kako saznajemo od susjeda, u srijedu su trebali imati ostavinsku raspravu oko imovine koju su imali u selu Piskavica kod Banje Luke. Susjedi u šoku i nevjerici prepričavaju detalje drame koja se odvijala pred Bukšinom kućom.

– Krvnički su tukli Milorada skoro sat vremena. Činilo se da je potpuno izgubio svijest kada je policija napokon došla. Bilo nam je neshvatljivo da takvog čovjeka potom vežu lisicama i gotovo onesviještenog uvode u policijsko vozilo, umjesto da je Hitna pomoć došla po njega. Tek kasnije smo čuli da je prilikom transporta u policiju preminuo i da mu je navodno pozlilo, ispričao je jedan susjed.

Jedna susjeda je ispričala kako je nešto prije 20 sati čula jauke i viku iz susjedstva: “Izađite ljudi, ubiše čovjeka!”

– Kada sam izašla iz dvorišta, vidjela sam Milorada da leži na ulici i već tada se činilo da je mrtav. Bilo je strašno. Krvnički su ga tukli. Nemam riječi da opišem kolika je ovo tragedija. Nije bilo boljeg čovjeka u ulici od Milorada. Njegova obitelj je sada očajna. On ima dva sina, od kojih je jedan na radu u Njemačkoj. Cijelu noć je zvao i zapomagao od tuge i bola. Isto je i sa Miloradovom i Predragovom majkom. Od sinoć je na tabletama, mislim da ovo neće preživjeti, ispričala je ova susjeda.

Dnevnik.ba