StoryEditor
napad u francuskoj

Poznati detalji o napadaču. Bivši igrač Liverpoola: "Vikao sam policiji, ubijte ga!"

Piše desk  /  08.06.2023., 14:29h

Četvero male djece i jedna odrasla osoba ozlijeđeni su u napadu nožem u parku u Annecyju, gradu u francuskim Alpama, priopćila je francuska policija, nakon što je prvotno izvijestila da je osmero djece bilo ozlijeđeno.

Tri su žrtve životno ugrožene, prenose agencije, po britanskoj agenciji Reuters radi se o troje djece, a po francuskoj novinskoj agenciji  Afp o dvoje djece i odrasloj osobi. Djeca su stara oko tri godine, rekli su u policiji.

Napadač je, kako je potvrdila policija, 32-godišnji tražitelj azila iz Sirije.

Osumnjičenik je Sirijac koji je u travnju dobio status izbjeglice u Švedskoj, potvrdila je policija za BBC. Motiv napadača se istražuje, a očekuje se da će lokalni tužitelj iznijeti više detalja na konferenciji za novinare.

Kako prenose mediji, ima ženu i trogodišnje dijete.

Bivši nogometaš Liverpoola Anthony Le Tallec kaže da je svjedočio dijelu napada. U videu na Instagramu kaže da je trčao pokraj jezera u Annecyju i prisjeća se ljudi koji su trčali prema njemu govoreći mu da bježi - jer su i sami vidjeli napadača.

Le Tallec kaže da se osumnjičenik tada pojavio pred njim, progonjen od policajaca. "Prišao mi je, pa sam se maknuo, maknuo sam se", kaže. "Vidim ga kako ide prema baki i djedu, a napao je djeda." Le Tallec dodaje: "Rekao sam policajcima 'pucajte u njega! Ubijte ga!'

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:34