StoryEditor
prijedlozi bošnjačkog člana

Poznati Bećirovićevi prijedlozi za veleposlanike, među njima i bivši savjetnik Bakira Izetbegovića

Piše desk  /  23.01.2023., 22:15h

Poznati su prijedlozi člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića (SDP) za veleposlanike u nekoliko država. Među njima su uglavnom osobe dobro poznate javnosti.

Ranije je portal Klix objavio da je bivši višegodišnji predsjednik SDP-a, sveučilišni profesor i predsjednik Fondacije Društva zajedničkih vrijednosti Zlatko Lagumdžija predložen za veleposlanika u Ujedinjenim nacijama.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, Bećirović je dugogodišnjeg političara, trenutno dužnosnika NS-a Damira Arnauta predložio za veleposlanika u Njemačkoj.

Novinara Erola Avdovića je predložio za veleposlanika u Belgiji, Amiru Arifović za veleposlanicu u Italiji, Anesu Kundurović za veleposlanicu u Danskoj i Elmu Kovačević-Bajtal za veleposlanicu u Crnoj Gori.

Bećirović je jednog od zamjenika gradonačelnika Sarajeva Harisa Bašića (NiP) predložio za veleposlanika u Vijeću Europe. Bašić je bio savjetnik Bakira Izetbegovića (SDA) dok je bio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine od 2010. do 2015., bio je i veleposlanik u Danskoj, Litvaniji i Latviji te ministar gospodarstva Kantona Sarajevo.

Haris Hrle, diplomata s dugim iskustvom, predložen je za veleposlanika u Indiji, potvrđeno je za Klix.ba. Konačna odluka o izboru veleposlanika je na članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine nakon što se konzultira po ovom pitanju.

Dnevnik.ba

28. svibanj 2023 23:27