StoryEditor

Poznata hrvatska voditeljica preboljela koronu: "Klicala bih na sav glas"

Piše D  /  08.07.2020., 09:07h

"Kada vam se život okrene naglavačke zbog plusa, a nigdje Amera i Rusa...Već prostom oku nevidljivog, ali psihički i fizički razarajućeg virusa...", započela je u šaljivom tonu. 

"Zvuči kao potencijalni lakoglazbeni hit, no mogu ja sad iz sveg glasa pjevati od radosti zbog upravo pristiglog negativnog testa, no nije mi do pjesme jer razinu emotivnih i fizičkih uspona i padova proživljenih u samo dva tjedna teško je artikulirati u slušljivoj formi iako bi klicala na sav glas", napisala je Mirna. 

U nastavku je opisala svoje iskustvo i kako se nosila s bolešću. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kada vam se život okrene naglavačke zbog plusa, a nigdje Amera i Rusa... već prostom oku nevidljivog, ali psihički i fizički razarajućeg virusa... . Zvuči kao potencijalni lakoglazbeni hit, no mogu ja sad iz sveg glasa pjevati od radosti zbog upravo pristiglog negativnog testa, no nije mi do pjesme jer razinu emotivnih i fizičkih uspona i padova proživljenih u samo dva tjedna teško je artikulirati u slušljivoj formi iako bi klicala na sav glas. . Ono najvažnije je da ovo nije bezazleno iskustvo, već borba na mnogim poljima. Fizički valja biti u dobroj formi, ali ni to nije garancija da ćete neokrznuti proći. U mom slučaju bilo je podnošljivije od gripe i upale pluća (ne pitajte kako znam...;). Psihički je mnogo izazovnije jer postoji bezbroj nepoznanica, poput one u kojem će se smjeru bolest razvijati, koja ti je slaba točka, a ni ne znaš da ju možda imaš, strepiš za svoje bližnje i daljnje kontakte jer kako se nositi s krivnjom ako se nekome nešto zakomplicira iako znaš da si bio odgovoran, gotovo religiozno slijedio upute, a evo te skršenog i nemoćnog u postelji. . No onda uslijedi drugi emotivni ekstrem, količina potpore i ljubavi od znanih i neznanih daje vam snage da izdržite, a u vama plamti iskonski poriv da ih sve odreda zagrlite, jer upravo toga ste se ustručavali mjesecima i nije pomoglo. Stoga sada svakog virtualno privijam i kažem od srca hvalaaaa . Najveće hvala ide doktoricama Marini i Eriki(vidi raniji post), ali i predragim udomiteljima naših sinova koji su odmah i bez dodatnih pitanja rekli može...a taj može x2 na 14 dana neprocjenjive je vrijednosti. . Mnogi su se pokazali većima od onog što očekuješ i to je jedan od onih razloga zbog kojih je vrijedilo prolaziti ovo iskustvo, dok su tek rijetki opravdali svoj besmisleni bitak. . Naravoučenja nema. I dalje vjerujem da je ideja @djokernole plemenita i pohvalna, ali bi i on vjerujem, kao i svi mi željni sportskog i profesionalnog adrenalina drugi put postupio opreznije. . Za kraj rezultat kvalifikacija @adriatourofficial Mirna Zidaric - Koronavirus 6:7, 6:2,6:0Voli vas vaša omiljena negativkaPazite se, volite se i budite odgovorni

A post shared by Mirna Zidaric (@mirnazidaric) on

"Ono najvažnije je da ovo nije bezazleno iskustvo, već borba na mnogim poljima. Fizički valja biti u dobroj formi, ali ni to nije garancija da ćete neokrznuti proći. U mom slučaju bilo je podnošljivije od gripe i upale pluća (ne pitajte kako znam...;). Psihički je mnogo izazovnije jer postoji bezbroj nepoznanica, poput one u kojem će se smjeru bolest razvijati, koja ti je slaba točka, a ni ne znaš da ju možda imaš, strepiš za svoje bližnje i daljnje kontakte jer kako se nositi s krivnjom ako se nekome nešto zakomplicira iako znaš da si bio odgovoran, gotovo religiozno slijedio upute, a evo te skršenog i nemoćnog u postelji", piše ona. 

Na kraju je priznala da joj je puno značila velika potpora koju je dobila te je zahvalila svima. 

"No onda uslijedi drugi emotivni ekstrem, količina potpore i ljubavi od znanih i neznanih daje vam snage da izdržite, a u vama plamti iskonski poriv da ih sve odreda zagrlite, jer upravo toga ste se ustručavali mjesecima i nije pomoglo. Stoga sada svakog virtualno privijam i kažem od srca hvalaaa. Najveće hvala ide doktoricama Marini i Eriki(vidi raniji post), ali i predragim udomiteljima naših sinova koji su odmah i bez dodatnih pitanja rekli može...a taj može x2 na 14 dana neprocjenjive je vrijednosti. Mnogi su se pokazali većima od onog što očekuješ i to je jedan od onih razloga zbog kojih je vrijedilo prolaziti ovo iskustvo, dok su tek rijetki opravdali svoj besmisleni bitak", zaključila je. 

Na kraju je dodala da i dalje vjeruje da je Đoković imao dobru ideju, no da su svi trebali biti oprezniji. 

"I dalje vjerujem da je ideja Novaka Đokovića plemenita i pohvalna, ali bi i on vjerujem, kao i svi mi željni sportskog i profesionalnog adrenalina drugi put postupio opreznije.  Za kraj rezultat kvalifikacija Adria Toura. Mirna Zidaric - Koronavirus 6:7, 6:2,6:0. Voli vas vaša omiljena negativka. Pazite se, volite se i budite odgovorni", poručila je. 

Podsjećamo, Mirna Zidarić se koronavirusom zarazila na Adria Touru u Zadru gdje je intervjuirala Bornu Ćorića koji se također pokazao pozitivnim na covid-19.

Dnevnik.ba

 

20. travanj 2024 15:32