StoryEditor

Poziv za potporu projektima braniteljskih i udruga mladih Grada Livna

Piše D  /  28.02.2020., 09:02h

Gradonačelnik Grada Livna Luka Čelan objavio je javni poziv za potporu projektima braniteljskih i udruga mladih u 2020. godini, koji će se financirati iz gradskog proračuna.

Pravo sudjelovanja ostvaruju braniteljske udruge HVO-a proistekle iz Domovinskog rata koje su registrirane i djeluju na području Grada Livna. 

Iznimno, pravo sudjelovanja imaju udruge koje imaju sjedište izvan Livna ako su njihovi predloženi projekti od interesa za braniteljsku populaciju s područja Livna, što će se cijeniti u svakom pojedinačnom slučaju, navodi se u pozivu, prenosi Fena.

Financijska potpora koja se dobije od Grada bit će namijenjena za sufinanciranje udruga čiji se programi odnose na zaštitu i promicanje digniteta Domovinskog rata, podršku braniteljima, smanjenje nezaposlenosti i socijalna prava, zaštitu i promicanje ljudskih prava, borbi protiv poroka i sprečavanju nasilja, edukaciji branitelja te provođenje pomoći i samopomoći, poticanje integracije branitelja i članova njihovih obitelji u društvo.

"Za potporu projektima braniteljskih udruga u 2020. godini Grad Livno je izdvojio 15 tisuća maraka s tim da se za rad braniteljskih udruga u ovoj godini izdvaja 30 tisuća maraka", navodi se.

Također je upućen poziv za prikupljanje prijava projekata mladih, a financijska potpora namijenjena je za sufinanciranje udruga čiji se projekti odnose na zaštitu i promicanje prava mladih, podršku inicijativama mladima, podršku obrazovanju mladih.

Pravo sudjelovanja ostvaruju registrirane udruge čiji će se projekti realizirati u interesu mladih Grada Livna, što će se cijeniti u svakom pojedinom slučaju.

Inače, za potporu projekata mladih Grad Livno iz Proračuna izdvaja 30 tisuća maraka dok mladim obiteljima ta potpora iznosi 90 tisuća maraka. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:03