Article_Top_970x250

Poziv savjesnim lovcima da prijave krivolov u HBŽ-u

hbž

Poziv savjesnim lovcima da prijave krivolov u HBŽ-u

srp 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije (HBŽ) obavještava sve korisnike lovišta da povećaju kontrolu lovočuvarske službe i da obrate dodatnu pozornost o svim obvezama sukladno Zakonu o lovstvu Federacije BiH.

Posebno ističu izdavanje dnevnih dozvola, lovnih karata, izdavanje popratnica za odstrel divljači,  vođenje evidencije pasa s položenim ispitom prirođenih osobina (IPO), vršenje lova s lovačkim psima s položenim ispitom prirođenih osobina (IPO), zabrane vršenje lova pomoću noćnih i termalnih uređaja.

Iz Ministarstva ističu da iako je blago smanjen krivolov unutar HBŽ-a, on je i dalje prisutan posebice u večernjim i jutarnjim satima.

Također, pozivaju  savjesne lovce i ljubitelje prirode da obrate pozornost na gore navedenu problematiku i da sve nepravilnosti u radu korisnika lovišta i drugih sudionika u lovu, prijave Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ, Upravi za inspekcijske poslove HBŽ i Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ kako bi se počinitelji prekršaja sankcionirali, te na taj način i smanjio krivolov u našim lovištima.

Iz Ministarstva očekuju pomoć MUP-a HBŽ-a i Graniĉne policije čiji bi djelatnici trebali redovitom kontrolom obratiti pozornost posebno na posjedovanje dnevnih dozvola za lov, popratnu dokumentaciju za odstrel i prijevoz divljači, a tako i oružane listove vlasnika oružja što je osnovna dokumentacija koja se mora posjedovati u prometu i tijekom vršenja lova, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a, prenosi Hina.

Kontrolu bi bilo, kako se navodi, potrebno redovito obavljati na putim pravcima Livno - Glamoč, Livno - Bosansko Grahovo, Livno - Vaganj, Bosansko Grahovo - Drvar i Tomislavgrad - Livno, gdje je najlakše izvršiti provjeru svih sudionika lova, navode iz Ministarstva.

Dnevnik.ba

Tagovi: