StoryEditor

Pozitivan primjer u BiH: U jeku krize tvrtka iz Orašja zapošljava nove radnike

Piše D  /  02.05.2020., 11:05h

Generalni direktor tvrtke Ismail Onur Disli podsjetio je u razgovoru za Anadoliju da je tvrtka Temax BH doo osnovana krajem 2013. godine u Orašju, a svoju prvu uspješnu narudžbu je proizvela i plasirala početkom 2015. godine, pišu Nezavisne novine. 

Vrijedna investicija

Osnovna djelatnost tvrtke, koja osim u BiH, posluje u Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Belgiji, je proizvodnja ambalaže od plastičnih masa, koja se pretežito koristi u transportu lijekova, hrane i kemikalija.

"Tržište tvrtke je isključivo Europska unija. Blizina EU i dobra prometna povezanost s tržištem pokazali su se kao presudan čimbenik prilikom izbora lokacije za našu tvrtku", pojasnio je Disli i dodao:

"Nakon ostvarenog početnog uspjeha tvrtka proširuje svoj proizvodni asortiman na termoizolacjske materijale u građevinarstvu te pokrećemo proizvodnju stirpora (EPS) i filca (EPE foam), a krajem 2019. godine pokrećemo i prvu proizvodnju ekspandiranog polistirena (XPS) u Bosni i Hercegovini, na što smo posebno ponosni".

Sve proizvode na tržište plasiraju u vlastitoj režiji, podsjetio je Disli te kazao da se "za to brine naša flota od deset najnovijih ‘eko friendly‘ teretnih kamiona".

Podsjetio je da je tvrtka do sada u BiH investirala više od deset milijuna eura. Međutim, važnim smatra i usmjeravanje dobiti u daljnje investicije na prostoru Bosne i Hercegovine koja, kako je rekao, pored kvalificirane radne snage i strateškog položaja uz samu granicu EU, nudi i niz drugih pogodnosti.

Više od 20 novih radnika

Disli je govoreći o situaciji u vezi s pandemijom koronavirusa koja je na globalnoj razini već uzrokovala krizu, kazao kako tvrtka na čijem je čelu ne prati trend otpuštanja radnika, naprotiv.

"Prije ove krize smo imali 60 zaposlenih, što nam je bilo i dovoljno. Međutim, od početka krize zaposlili smo dodatnih više od 20 radnika, tako da je ukupan broj sada blizu 90. Vidjeli smo da se tvrtke koje znamo zatvaraju, vidjeli smo da naši susjedi ostaju bez poslova i prihoda. Osim svih poslovnih razloga, zapošljavanje ljudi je naša društvena odgovornost, u jeku krize to je naša svojevrsna dužnost prema drugim ljudima", kazao je Disli i dodao da je ovo vrijeme "vrijeme pružanja podrške ljudima".

Kako je kazao, tvrtka nije umanjila poslovne aktivnosti, proizvodni pogoni te vozila na terenu su i dalje aktivni.

Govoreći o životu u BiH, ovaj turski gospodarstvenik je kazao kako se u ovoj zemlji ne osjeća strancem, jer Turska i Bosna i Hercegovina imaju zajednički povijest i tradiciju.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:32