StoryEditor

Požar u Ravnom jutros ne prijeti naseljenim mjestima

Piše D  /  30.07.2021., 03:34h

Požar koji je zahvatio dio općine Ravno i proširio se u petak poslijepodne prema selima Trebimlja,Trnčina, Pećina i Zagora jutros je bez bitnijih promjena, odnosno nema vjetra, pa je požar oslabio.

Požarna linija je oko 10 km, te vatra trenutno direktno ne prijeti naseljenim mjestima, priopćeno je jutros iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Navode također, da je u cilju sprečavanja daljnjeg širenja požara potrebno djelovanje helikoptera na nepristupačnom području Morašnice, područje između Turkovića prema Trnčini.

Iz Operativnog centra podsjećaju da je u petak oko 16:30 sati iz Civilne zaštite općine Ravno stiglo obavještenje da je došlo do širenja požara, odnosno da su ugrožena sela Trebimlja,Trnčina, Pećina i Zagora i da im je žurno potrebna pomoć u gašenju vatre helikopterom Oružanih snaga BiH te da je oko 16:40 sati upućen zahtjev za angažiranje helikoptera.

Na zahtjev direktora Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a zatraženo je angažiranje i vatrogasnih jedinica susjednih općina te su na ugroženom području djelovali vatrogasci Čapljine, i to 10 vatrogasaca s 3 vozila, kao i iz Mostara, Stoca, Neuma te Slanog (Republike Hrvatska).

U večernjim satima u petak vjetar je oslabio pa je širenje požara bilo nešto usporeno. Obranjeno je selo Pećine, navodi sa u priopćenju. 

Dnevnik.ba 

19. travanj 2024 09:09